Sociale Media

Je kan er als bedrijf niet omheen: jouw klanten twitteren, facebooken en pinnen er lustig op los. Om de consument te kunnen bereiken op het terrein waarop hij actief is, heeft een bedrijf dus maar één optie: meedoen in de wereld van de sociale media. Maar hoe en waar begin je daaraan?

Misschien twijfel je nog. Zeker als je zelf niet zo bezig bent met Facebook en Twitter, vraag je je misschien af wat de meerwaarde voor jouw bedrijf kan zijn. Je kan deze media het best bekijken als virtuele vriendschappen.  Raadt één van jouw vrienden jou een product aan, ben je eerder geneigd dat te kopen dan wanneer je het ziet in het reclameblok. Dat is net zo met je connecties op de sociale media.

Facebook is de grootste socialenetwerksite ter wereld. Bijna de helft van alle Belgen heeft een persoonlijk Facebook-profiel en dat aantal neemt nog elke dag toe. 8  van de 10 gebruikers van Facebook logt minstens één keer per dag in, en spendeert dan zo’n 20 minuten op het platform. Bovendien zijn alle leeftijdsgroepen goed vertegenwoordigd op Facebook. Daar moet je als bedrijf dus ook zijn!

Het opzetten en starten van een campagne op sociale media kan een hele uitdaging zijn, het beheren en onderhouden van die campagne nog veel meer. Want goed begonnen is weliswaar half gewonnen, maar wanneer je je connecties op de sociale media niet onderhoudt, is je volledige campagne voor niets geweest.

Grip Graphics kan zowel de opstart als het beheer en onderhoud van je campagnes overnemen. Wij plaatsen nieuwe berichten op de verschillende kanalen, verzorgen de interactie met de gebruikers en creëren nieuwe ‘volgers’. Natuuurlijk doen we dat volledig in jouw huisstijl.

Inrichten

Vooraf bekijken we, samen met jou, wat het doel van de campagne is en welke strategie we zullen inzetten. We stellen een contentplan op en verdelen de taken. Goed om weten is dat we duidelijke afspraken maken over de manier waarop en de onderwerpen die we zullen communiceren.

Uitvoering

Grip Graphics zal dan berichten plaatsen en gaat converseren met volgers en geïnteresseerden. We doen dit op vooraf vastgelegde social media kanalen en volgens de werkwijze die we hadden afgesproken. We interageren niet alleen met de bestaande volgers, we zoeken ook nieuwe fans.

Bewaking

Belangrijk is dat we de social media campagnes continu monitoren en bijsturen waar nodig. Op geregelde momenten krijg je een rapport over de voortgang, resultaten en mogelijke vervolgacties om de campagne te optimaliseren.

Wilt je dat ook jouw social media campagnes goed beheerd en onderhouden worden? Neem dan contact op met Grip Graphics via info@gripgraphics.be. Wij maken graag een afspraak om onze aanpak toe te lichten.


Overtuigd van onze kwaliteiten?

Contacteer ons